Lijnen en kwaststreken

hond-digitaal-schilderij-hond-matze
Door het gebruik van buigende lijnen is hond Matze hier bijna één met de vloer.

Er kan zoveel kracht stralen uit lijnen en kwaststreken . Of het nu een digitale of een echte verflijn is maakt mij niet uit. De emotie en gevoel dat een lijn of een ferme of wiebelige streek kan uitstalen is pure energie voor mij. In het kort is dit wat ik altijd inspiratievol vindt en als ik juist die lijn of veeg te pakken heb schilder ik door, totdat het werk de passende energie uitstraalt. Ik probeer met  de lijnen en kwaststreken zoveel mogelijk te vertellen, soms met zoveel mogelijk lijnen en soms met zo weinig mogelijk lijnen en kwaststreken. Hond Matze is een voorbeeld van zoveel mogelijk kwaststreken. Hond Iggy is duidelijk een voorbeeld waar ik werk met zo weinig mogelijk lijnen, de zachtheid van de hond zit in het gebruik van zachte dikke lijnen.

Iggy, met zo weinig mogelijk lijnen en kwaststreken
Iggy, met zo weinig mogelijk lijnen en kwaststreken